Wij gaan er even tussenuit. In september zien we jullie graag terug!

 DSC00140

Banner

De voorbije weken bekampten onze leerlingen elkaar sportief tijdens ons eigen Pius X-wereldkampioenschap. De voorlaatste schooldag van het schooljaar vond uiteindelijk de finale plaats. Deze ging tussen Fiji (klas 5) en Jordanië (klas 6). Na een spannende wedstrijd mochten de spelers van Fiji de beker in ontvangst nemen! Proficiat, wereldkampioenen!

Banner 2

2014 piratendag 191

Wij zijn piraten, ahoy ahoy.

We lopen door de straten, ahoy ahoy.

We zijn van niets of niemand bang,

Heel ons leven lang, ahoy ahoy ahoy!

Kostbare schatten, ahoy ahoy.

Verstopt in oude kratten, ahoy ahoy.

Met een schatkaart in de hand,

trekken we door heel het land

AHOY AHOY AHOY!!!!!

 

Meer foto's

Onze sportieve kids van klas 3 stapten maandag 25 juni de gordel voor scholen. Ze kregen 12 bosrijke kilometers voorgeschoteld. Iedereen bracht de tocht tot een goed einde en kon daarna genieten van heel wat leuke randanimatie.

Meer foto's

De verkeerswedstrijd en Pius X-basis, dat is een combinatie die goed samengaat... Elk jaar motiveren we onze kinderen om deel te nemen aan de verkeerswedstrijd. Ze worden in de lessen wero prima voorbereid op de theorie. Tijdens de gymles en na de schooluren kunnen ze de praktijk oefenen. Er wordt veel energie in gestopt. Omdat we het leuk vinden in de prijzen te vallen, maar vooral omdat we verkeersveiligheid uitermate belangrijk vinden!!! Ook dit jaar namen weer heel wat kinderen van klas 4, 5 en 6 deel. Een groot deel van hen mocht na de theoretische proef, ook deelnemen aan de praktische proef. Van de meer dan 400 leerlingen uit alle Zeelse scholen, mogen er elk jaar 90 naar de prijsuitreiking. Van die 90 waren er dit jaar zomaar eventjes 27 van onze school. Ze ontvingen allemaal een prachtig prijzenpakket. Eentje ging er zelfs met de hoofdprijs lopen : Voor het 2de jaar op rij won Renzo Van Ransbeeck de fiets. Een topprestatie! Proficiat aan alle deelnemers!

8565f3d2-f492-11e3-b13f-76a89a546686 original.jpg.h380

Het einde van het schooljaar nadert... En dan staan de traditionele schoolreizen op het programma. In onze Pius X-basisschool wil dat zeggen dat er in de lagere school geprobeerd wordt om de kinderen iets educatief aan te bieden in de voormiddag. In de namiddag staat er dan meestal een bezoek aan de speeltuin gepland. Zo trok klas 1 naar Pairi Daiza, klas 2 naar Wachtebeke.  Klas 3 en 4 brachten een bezoek aan de zoo. Nadien gingen ze spelen in de Ster in Sint-Niklaas. Klas 5 en 6 trokken richting Brussel. Daar bezochten ze het atomium onder leiding van een gids en leerden ze Europa kennen in Mini-Europa. 's Namiddags gingen ze spelen in het provinciaal domein van Huizingen. De kleuters gingen naar jaarlijkse gewoonte naar de Nieuwdonk. En of ze ervan genoten hebbben...

'Meester op de Fiets' is een fietsvaardigheidsproject voor kinderen in lagere scholen. De Stichting Vlaamse Schoolsport, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en Mobiel 21 sloegen de handen in elkaar voor dit uniek samenwerkingsverband. Samen willen we fietsvaardigheid bevorderen bij de leerlingen van de lagere scholen. Het project werd ontwikkeld met de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.
Met dit project kan de school een ‘fietsmeester’ of ‘fietsjuf’ uitnodigen die samen met de leerkracht op school praktische fietseducatie geeft aan de leerlingen. Zo willen we leerlingen de kans geven op een leuke en veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer, eerst in een beschermde omgeving (speelplaats, verkeerspark …) en nadien in het echte verkeer. De fietsmeester of -juf brengt speciaal ontworpen materialen mee en stelt een fietsparcours op in de school.

Onze derdeklassers hebben hier ten volle van genoten.

Jaarthema 2013-2014

Spandoek Pius X Kopie

In het nieuwe jaarthema, "Bobijn en Bobien en de rode draad" wordt onze school meegesleurd in een spannend en mysterieus verhaal over een vreemde rode draad in onze school. Op de eerste dag gaven onze twee vedetten al een leuke poppenshow waarin ze zich voorstelden: Bobien, de slimme meid uit de vierde klas, en Bobijn de verstrooide moppentapper! Samen gidsen ze ons gedurende het hele schooljaar door een muzisch avontuur waar het mysterie nog niet meteen uit de doeken wordt gedaan... Hou ze in de gaten, want het belooft een verrassend jaar te worden!

Lees meer...

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32