De jaarlijkse STRAPDAG ligt opnieuw in het verschiet! Op deze autovrije dag zetten we kinderen, (groot)ouders en leerkrachten aan om te stappen of trappen naar school. De auto gaat aan de kant met als gevolg meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. 1028 scholen doen mee, samen met meer dan 250.000 leerlingen. Ook Wallonië strapt mee met 300 scholen en 68.000 leerlingen. De impact van deze strappers op vlak van mobiliteit, milieu en gezondheid is zeer groot!

Ook dit jaar is er een straplied.
Wie thuis al even wil oefenen kan het hieronder vinden :

 

Juf Tineke is samen met haar gezin vertrokken voor een reis van 11 maanden naar Zuid-Oost Azië en Nieuw-Zeeland. Een boeiende ervaring die ze via allerlei media met ons willen delen. De kinderen van de klas van Lisse en Jolente konden vorige week skypen met Bali. Een unieke ervaring.

Je kan hun verhaal volgen op hun blog. Ook op 'mensen van bij ons' kan je lezen over hun plannen.

 

foto

Bingel en ambrasoft zijn 2 online oefenplatformen waar de kinderen de leerstof uit de klas kunnen inoefenen. Ze kregen daarvoor een login en wachtwoord. Deze kan je vinden in hun schoolagenda. Het loont zeker de moeite om hier eens een kijkje te gaan nemen.

ambraschool5 bingeleiland

Wat als... Een boodschap die we graag aan iedereen meegeven!

Banner Pius X 2014-2015 verkleind

Donderdagmiddag, 13u15... 
Alle kinderen van onze school worden verzameld op en rond het amfitheater. Niet veel later verschijnt 'Vinnie Vinder', een onderzoeker met een schatkaart die al jaren op zoek is naar... 

Niet veel later blijkt hij gevonden te hebben wat hij zoekt : Een klein doosje. Wanneer hij het doosje opent, ontstaat er blauwe rook. Plots verschijnen Fikske (vuur), Moor (aarde), Spetter (water) en Bries (wind). Ze zijn helemaal niet tevreden, want Vinnie heeft, door het openen van het doosje, 'Trobbel' losgelaten. Nu zal de aarde overspoeld worden door allerlei kwade krachten : aardbevingen, tsunami's, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, ... De fantastische 4 moeten dringend op zoek naar 'Trobbel' om de aarde van al dat onheil te vrijwaren. Hoe het verder loopt? Dat wordt nog even afwachten...

 

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32