VAN 6 FEBRUARI TOT 13 FEBRUARI 2015 KIEST HEEL VLAANDEREN OPNIEUW KLEUR TEGEN PESTEN. JIJ OOK?

De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie.

Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Dat is ook bij ons op school zo. De kinderen van klas 5 krijgen op 10 februari zelfs een sessie rond veilig internet, aangeboden door proximus en child focus. En laat het nu net op 10 februari wereldwijd "safer internet day" zijn. Perfectere timing kan bijna niet!

In 1964, net vijftig jaar geleden, werd het Belgisch-Turks arbeidsverdrag afgesloten. Met als gevolg de komst van Turkse migranten naar België. 'Miras' (erfgoed in het Turks) is een reizende tentoonstelling die de geschiedenis van de Turkse aanwezigheid in Vlaanderen aan ons voorstelt aan de hand van kleine verhalen, heel wat foto's, filmpjes, proevertjes, ... Met de leerlingen van de 3de graad bezoeken we deze tentoonstelling. Op die manier krijgen we beter zicht op de geschiedenis en de cultuur van onze Turkse klasgenootjes.

IMG 0325 Kopie

Wat er gebeurde in Frankrijk laat niemand van ons onberoerd, ook onze Piustieners niet. Zij startten spontaan een petitie op : Tegen de haat in de wereld en vóór respect en verdraagzaamheid!

Publicatie1 2

Banner Pius X 2014-2015 verkleind

Donderdagmiddag, 13u15... 
Alle kinderen van onze school worden verzameld op en rond het amfitheater. Niet veel later verschijnt 'Vinnie Vinder', een onderzoeker met een schatkaart die al jaren op zoek is naar... 

Niet veel later blijkt hij gevonden te hebben wat hij zoekt : Een klein doosje. Wanneer hij het doosje opent, ontstaat er blauwe rook. Plots verschijnen Fikske (vuur), Moor (aarde), Spetter (water) en Bries (wind). Ze zijn helemaal niet tevreden, want Vinnie heeft, door het openen van het doosje, 'Trobbel' losgelaten. Nu zal de aarde overspoeld worden door allerlei kwade krachten : aardbevingen, tsunami's, overstromingen, vulkaanuitbarstingen, ... De fantastische 4 moeten dringend op zoek naar 'Trobbel' om de aarde van al dat onheil te vrijwaren. Hoe het verder loopt? Dat zal blijken doorheen het schooljaar.

 

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32