Als je naam het enige is wat je hebt, wil je hem toch kunnen schrijven?’ Met deze leuze trekt Mobile School vzw samen met 30.000 leerlingen de straat op. Heel wat Vlaamse basisscholen doen mee aan de jaarlijkse Stoepkrijtactie voor straatkinderen. Superkrijter leert ons over straatkinderen. We leren dat straatkinderen niet zielig zijn, maar juist heel wat in hun mars hebben. Toch kunnen ze vaak hun eigen naam niet schrijven, omdat er voor hen geen school is.

Onze leerlingen ondernamen actie. Ze trokken er massaal op uit om namen te verzamelen van mensen die de leuze willen ondertekenen. Iedereen heeft het recht om zijn naam te leren schrijven! Wie zijn naam opgaf, betaalde één symbolische euro. Met de middelen die zo werden ingezameld, kan Mobile School vzw nieuwe schooltjes bouwen voor straatkinderen.

Maandag 31 maart kwam 'superkrijter' onze kinderen tijdens een wervelende show nog eens extra aanmoedigen. Tenslotte gingen de leerlingen creatief aan de slag met alle verzamelde namen. Niet door een saaie petitie aan een minister te overhandigen. Wel door met de namen een creatief kleurentapijt van stoepkrijt te maken, dat de hele speelplaats opfleurt.

Op vrijdag 4 april werd onze speelplaats omgetoverd  tot een kleurrijke oproep. Dankzij onze leerlingen zullen ook straatkinderen hun naam kunnen schrijven!

Jaarthema 2013-2014

Spandoek Pius X Kopie

In het nieuwe jaarthema, "Bobijn en Bobien en de rode draad" wordt onze school meegesleurd in een spannend en mysterieus verhaal over een vreemde rode draad in onze school. Op de eerste dag gaven onze twee vedetten al een leuke poppenshow waarin ze zich voorstelden: Bobien, de slimme meid uit de vierde klas, en Bobijn de verstrooide moppentapper! Samen gidsen ze ons gedurende het hele schooljaar door een muzisch avontuur waar het mysterie nog niet meteen uit de doeken wordt gedaan... Hou ze in de gaten, want het belooft een verrassend jaar te worden!

Lees meer...

 

PIUS X-BASIS
ROTSTRAAT 4
9240 ZELE
052/44 87 32