top of page

Blogbericht

beSTEMming X - Bruggen bouwen

Deze week kreeg ons jaarthemaverhaal een vervolg. Ons hoofdpersonage Fee kreeg meteen ook een nieuwe uitdaging : Bouw een stevige brug... Dat kon Fee niet alleen en dus kreeg ze hulp van onze Piustieners. Zij kregen allerlei materialen : papier, plakband, rietjes, satéstokjes, spaghetti, lijm, ... De opdracht was stevig : Bouw een brug die een afstand van 60cm kan overbruggen en waarop een gewicht van 2kg kan geplaatst worden. Er werd nagedacht, opgezocht, uitgetekend, geredeneerd en af en toe ook gediscussieerd... Tijdens de voorstelling werden alle bruggen getest. Een aantal bruggen bleek niet sterk genoeg. Maar er waren er ook heel wat die de test met glans hebben doorstaan. Er zitten zeker en vast een aantal ingenieurs in spe in onze school. Knap werk jongens en meisjes!

54 weergaven

Recente berichten

bottom of page