top of page

Blogbericht

Vastenproject - Ingobyi

Op 31 maart schonken we een cheque ter waarde van 4700 euro aan de VZW Ingobyi die zich inzet voor het lot van moeders en hun pasgeboren kinderen in Rwanda. De afgelopen 14 dagen trok de ploeg van Ingobyi naar Rwanda. Tijdens hun missie werd dit geld al goed besteed. Ze kochten 4 warmtelampen aan voor de "centres de santé". De rest van het geld ging naar een voedingsproject. Naast het ziekenhuis is een proeftuin aangelegd waar groenten en fruit worden geteeld en kleinvee wordt gekweekt. Dit voedsel dient voor de mama's en kinderen in het ziekenhuis. De mama's krijgen zo betere voeding waardoor ze ook meer borstvoeding hebben. De overschotten uit de tuin kunnen worden verkocht en de opbrengst daarvan komt In een sociaal fonds terecht om kunstvoeding te kopen voor de baby's waarvan de mama te weinig borstvoeding heeft. In 10 omliggende dorpen wordt ook zo'n tuin aangelegd. Ze kochten ook reeds voor 10 gezinnen in elk dorp een konijnenhok aan. Indien dit project vlot loopt voorzien ze een uitbreiding naar omliggende dorpen. Het is geweldig om te zien hoe onze bijeen gespaarde centjes zo goed besteed worden. De Rwandese kindjes zongen speciaal voor onze Piustieners een 'dank je wel-lied'.


11 weergaven

Recente berichten

bottom of page