top of page

Blogbericht

K3 - THEMA SINT

Onze kleuters van K3 hebben een heel thema lang geleerd over en gewerkt rond de Sint.

Ze leerden over Sint-Maarten/Martinus, een man die zijn mantel in twee delen sneed en een stuk deelde aan een arme man. Kunnen zij ook delen en zo voor elkaar zorgen?

Hoe zorgen mama, papa, oma, opa,… voor onze derdekleuterklassers? En hoe kunnen zij eigenlijk voor hén zorgen? Serieuze gesprekjes werden gevoerd...

Daarnaast maakten ze ook kennis met de letterkast, de kast van de letter S. Ze benoemden spullen uit de klas die begonnen met de S en gingen thuis zelf ook op zoek. Resultaat = een rijk gevulde letterkast!

Maar ze deden nog zoveel andere dingen: ze leerden een dansje voor de Sint die op bezoek kwam en heel veel cadeautjes uitdeelde, want dit jaar waren er geen stoute kinderen bij! Ze telden met pepernoten en letterkoekjes, ze maakten een logische volgorde van de Sint die zich aankleedt, ze probeerden een boot te bouwen met de clickx zodat alle roetpieten mee aan boord konden, ze tekenden voorwerpen uit de letterkast na, ze maakten met plasticine lange worsten en maakten er ‘chocoladeletters’ van, ze speelden een werpspel met pittenzakken én ze mochten zich verkleden als Sint en roetpiet. Een heel leuk en doorleefd thema!


2 weergaven

Comments


Recente berichten

bottom of page